Mentorsprogram för kvinnliga sjöfarare

Nytt mentorprogram för kvinnor inom sjöfart

Vi vill se fler kvinnor i branschen så det gäller att den som satsar på en karriär inom shipping trivs, utvecklas och vill stanna. För att stötta och stärka kvinnor startar nu WISTA Sweden ett mentorprogram.

Syftet är att synliggöra kvinnorna i sjöfarten och stärka förutsättningarna för att fler stannar i branschen genom att stötta individer och skapa möjlighet att utvecklas genom goda samtal. Ett mentorprogram bidrar också med ett kontaktnät som det annars tar många år att bygga upp.

Att delta i ett mentorprogram är givande för både adept och mentor. Som adept får man fördjupa den egna utvecklingen och lärandet, som mentor får man använda sin erfarenhet och kompetens på ett nytt sätt. Det kommer även skapa tid till egen reflektion.

Programmet vänder sig till kvinnor inom sjöfarten, både till studenter som läser sista året och till yrkesverksamma som är relativt nya på arbetsmarknaden. Mentorerna rekryteras från det kvinnliga nätverket WISTA Sweden där det finns representanter från hela branschen.

Den som är intresserad av att vara med i programmet ansöker via webben på www.wistamentor.se

För mer information:

Angela Jenhed, Stena Rederi AB
angela.jenhed@stena.com

Cajsa Jersler Fransson, Sjöfartsverket
cajsa.jerslerfransson@sjofartsverket.se

Läs mer om Redoprojektet: REDO 2.0 – Recruitment, Equality and Diversity Opportunities (sjofartsverket.se)


Semester

03 juli 2023

Under semestern stänger vi vecka 29, 30 och 31.

Career Event

19 april 2023

Mässdagen börjar klockan 11 och pågår fram till 16.00

Åk till toppen